Managed hosting door True

MKB krijgt checklist voor security

 

Het mkb in Nederland krijgt een checklist om te controleren of het wel goed grip heeft op bedrijfrisico's, wat ook ict en de beveiliging daarvan omvat. Deze lijst voor risicobeheersing is opgesteld door MKB Nederland in samenwerking met accountancy- en adviesbureau Grant Thornton.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen hulp aangereikt voor de complexiteit van beveiliging. MKB Nederland presenteert donderdagmiddag 9 oktober een checklist voor risicobeheersing. Die lijst is opgesteld door accountancy- en adviesorganisatie Grant Thornton en omvat naast ict-beveiliging ook kwesties als verduistering, fraude en klokkenluidersregelingen.

Hulpmiddelen voor risicobeheersing zijn tot op heden complex, duur en daarmee voorbehouden aan grote organisaties. Ict-leveranciers en adviseurs mikken hiermee vooral op beursgenoteerde bedrijven. Die organisaties hebben vanwege hun beursnotering strengere verplichtingen voor het in kaart brengen en beheren van de risico's die zij lopen voor hun bedrijfsvoering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2732857). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.