Managed hosting door True

DLP-programma mechanisme voor RSA

 

RSA, de beveiligingsdivisie van EMC, maakte deze week bekend een speciaal partnerprogramma voor data loss prevention op te starten. Country manager Corné van Rooij hoopt dat een handvol partners aan het programma gaat deelnemen.

"Het programma is voor ons een mechanisme om naar de markt te gaan met DLP", legt Van Rooij uit. "In de Benelux doen we 97 procent van onze zaken indirect. Steeds meer bedrijven zijn bezig met data loss precention. We vinden het belangrijk dat ze ons al tegenkomen bij de eerste stappen die ze op dit gebied zetten dus moeten we zorgen dat onze partners er klaar voor zijn."

Resellers die access partner willen worden binnen de RSA DLP Suite moeten minimaal twee gecertificeerde sales-mensen hebben, voor de solution partners geldt een minimum van twee sales- en twee technische gecertificeerden.

Een maximum voor het aantal partners dat deelneemt aan de RSA DLP Suite wil Van Rooij niet noemen. "Het is niet zo dat we er een grens aan kunnen stellen, wie aan alle voorwaarden voldoet wordt DLP-partner. Maar het zou niet wenselijk zijn als we er op korte termijn veertig hebben.  Dat kunnen we niet aan en de markt is daar ook nog te klein voor. Ik denk dat het gezond is als we binnen twee kwartalen een stuk of vijf, zes DLP-partners krijgen in de Benelux."

Van Rooij denkt dat het gunstig is voor RSA dat veel securityleveranciers geen Beneluxkantoor hebben. "Van de ongeveer tien partijen die DLP aanbieden zijn er maar drie of vier lokaal actief. Klanten hebben tijd nodig om te begrijpen wat het is en wat ze er mee kunnen. Dat is niet iets wat je met een Engelstalige consultant bespreekt. Lokale evenementen zijn heel belangrijk, en die organiseren wij."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2732622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.