Managed hosting door True

Partnership Winvision en The Competence Group

 

Samenwerken

Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, en The Competence Group (TCG), specialist op het gebied van, proces- en kennismanagementoplossingen, zijn een samenwerkingsverband aangegaan.

In het kader van deze samenwerking introduceren beide bedrijven een online oplossing voor competentieontwikkeling die specifiek is ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden. Deze oplossing stelt hen in staat op eenvoudige en efficiënte wijze hun competenties bij te houden. Om passende trainingen te vinden en zich bovendien snel en gemakkelijk voor trainingen te registeren. De basis wordt gevormd door Digitaal Portfolio van Winvision. De online trainingen worden verzorgd door TCG.

Vanaf 1 januari 2009 moeten onder andere verpleegkundigen en verzorgenden zich in het kader van de wet BIG (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) om de vijf jaar laten herregistreren in het BIG-register. Om voor herregistratie in aanmerking te komen moeten zij kunnen aantonen dat hun kennis of vaardigheden van voldoende niveau zijn.

Door de samenwerking van Winvision en TCG zijn verpleegkundigen en verzorgenden in staat om met een minimale tijdsinvestering een volledig overzicht van hun competenties bij te houden in een digitaal portfolio. Voor competenties die training of bijscholing vereisen, geeft de oplossing direct een overzicht van de beschikbare online trainingen bij TCG. De verpleegkundige/verzorgende kan zich eenvoudig online registreren en de training volgen door te klikken op de gewenste training.

Digitaal Portfolio

De basis wordt gevormd door Digitaal Portfolio van Winvision. Het is een elektronische leeromgeving gebaseerd op Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007). Digitaal Portfolio is specifiek ontwikkeld voor competentiegericht onderwijs en wordt inmiddels door een groot aantal grote onderwijsinstellingen in Nederland gebruikt.

Ronald Eleveld, algemeen directeur Winvision: "De samenwerking met The Competence Group past naadloos in Winvisions ambitie om zich sterker te profileren binnen de gezondheidszorg. Ons Digitaal Portfolio heeft zijn waarde binnen de onderwijswereld ruimschoots bewezen. Gezien de eisen die de wet BIG stelt aan competentieontwikkeling binnen de gezondheidszorg is het een logische stap om Digitaal Portfolio nu ook aan instellingen binnen de gezondheidszorg aan te bieden."

Geaccrediteerde e-learning modules

De online trainingen worden geleverd door TCG. TCG biedt een groot aantal (>150 modules) online trainingen voor de gezondheidszorg, onder meer op het gebied van wet- en regelgeving, patiëntveiligheid, reanimatie/BHV, en voorbehouden en risicovolle handelingen. Deze trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende zorgaanbieders, ziekenhuizen en ggz-instellingen. Daarnaast biedt TCG trainingen op het gebied van HRM, Procesmanagement en Office-applicaties. TCG is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden. Hierdoor kunnen verzorgenden en verpleegkundigen met de trainingen van TCG accreditatiepunten behalen in het kader van de wet BIG.

Toon Rijken, algemeen directeur van The Competence Group: "De samenvoeging van onze online trainingen voor verpleegkundigen en verzorgenden met Digitaal Portfolio van Winvision stelt ons in staat nog beter in te spelen op de behoefte van deze beroepsgroep aan een eenvoudig te gebruiken en tijdbesparende oplossing voor competentieontwikkeling en accreditatie. De combinatie van de TCG Academy en het Digitaal Portfolio van Winvision maakt het werknemer en organisatie gemakkelijk."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2730983). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.