Managed hosting door True

Vakbond verwacht niet veel ontslagen bij HP

 

Vakbondsman Gerard van Hees vermoedt dat in Nederland relatief weinig mensen op straat komen te staan als gevolg van de aangekondigde wereldwijde ontslagronde van HP. Het bedrijf en zijn dochteronderneming EDS vullen elkaar hier in Nederland namelijk goed aan.

In Nederland zullen relatief weinig ontslagen vallen in verband van de wereldwijde reorganisatie bij ict-leverancier HP. Dat is de verwachting van Gerard van Hees van vakbond FNV Bondgenoten. "De activiteiten van HP en EDS zijn hier voornamelijk complementair en vullen elkaar dus goed aan. Er zal waarschijnlijk alleen gesneden worden in de overhead van de twee bedrijven, zoals in de hr-organisatie, administratie enzovoorts", aldus Van Hees.

Indien er toch wordt gesneden in het personeelsbestand van ict'ers, vermoedt de vakbondsbestuurder dat in eerste instantie voornamelijk ingehuurde krachten het onderspit delven. "EDS heeft veel inhuurkrachten, dus zullen er dan waarschijnlijk als eerste uit vliegen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2726174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.