Managed hosting door True

Windows Cloud komt naast Windows 7

 

Microsoft werkt inderdaad aan een Windows-uitvoering voor cloud computing. Een proefversie daarvan wordt eind deze maand verstrekt aan bezoekers op ontwikkelaarsbijeenkomst PDC. Daar wordt ook een pre-bèta van Windows 7 uitgedeeld.

Ceo Steve Ballmer van Microsoft bevestigt eerdere berichten dat Microsoft werkt aan een uitvoering van Windows die is toegespitst op cloud computing. De topman laat weten dat een proefversie van dat besturingssysteem eind deze maand wordt uitgedeeld aan bezoekers op de ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professional developers conference) van zijn bedrijf.

Microsoft deelt op die techneutenconferentie ook een vroege proefversie uit van Windows 7. Dat is een rechtstreekse opvolger voor Windows Vista en moet begin 2010 op de markt komen. Ondanks de onthulling dat Windows 7 wordt neergezet als onderdeel in de Software+Services-strategie van Microsoft, is de Vista-opvolger niet hetzelfde als het nu door Ballmer bevestigde 'Windows Cloud'. Dat zou qua opzet meer een serverbesturingssysteem zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2725003). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.