Managed hosting door True

Nieuw licentieprogramma Microsoft

 

Microsoft lanceert een nieuw licentieprogramma naast het huidige Select License programma: Microsoft Select Plus. Select Plus, bedoeld voor organisaties met meer dan 500 werkplekken, is de eerste van een nieuwe generatie licentiecontracten waarin veel feedback van klanten en partners is en wordt meegenomen.

De vernieuwing betreft volgens Microsoft een verbeterde beheersbaarheid, meer flexibiliteit en een eenvoudigere prijsstelling. Tom van Gelder, licensing marketing manager van Microsoft Nederland: "Wij hebben het vereenvoudigen van onze licentiecontracten heel hoog in het vaandel staan. Select Plus is een eerste, echt nieuw licentieprogramma, maar Microsoft heeft het afgelopen jaar al veel vereenvoudigd in haar huidige licentieprogramma's. Denk aan het beter inzicht geven in het aantal licenties dat een organisatie al heeft, het terugbrengen van het aantal partnummers, het beperken van juridische terminologie in de contracten, het mogelijk maken om aangeschafte software te downloaden en het verbeteren van Software Assurance." 
  
Microsoft voert ook verbeteringen door in zijn open licentieprogramma's voor het midden en kleinbedrijf (Open License en Open Value). Van Gelder: "Denk hierbij aan meer flexibiliteit in productkeuze, een betere aansluiting bij de behoeften van ondernemingen en een betere inrichting van het proces voor het afsluiten en vernieuwen van contracten. De achterliggende doelstelling bij al deze ontwikkelingen is de waarde van onze oplossingen voor organisaties te maximaliseren." 
 

Organisaties kunnen een Select Plus-licentiecontract op drie manieren afsluiten: ter vervanging van een huidig Select License-contract, als aanvulling op een Enterprise Agreement of als een nieuwe overeenkomst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2724284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.