Managed hosting door True

SNIA promoot SSD in servers

 

Het samenwerkingsverband tussen leveranciers van opslagproducten, SNIA, heeft een aparte tak opgericht ter promotie van solid state drives (SSD) in servers. Tot dusver werd de technologie voornamelijk gebruikt in mobiele opslagmedia, zoals notebooks.

SNIA, het samenwerkingsverband van leveranciers van opslagproducten, begint een speciale tak voor de promotie van solid state drives (SSD) in servers. SSD zijn digitale opslagmedia die gebruikmaken van flash- of SDRAM-geheugen, zonder bewegende onderdelen. Bij traditionele harde schijven zitten wel bewegende delen, zoals de ronddraaiende platters. SSD kent een vrijwel verwaarloosbare toegangstijd tot de opgeslagen informatie en geen kans op mechanische fouten.

SSD wordt momenteel voornamelijk gebruikt in mobiele opslagmedia, zoals geheugensticks en notebooks. Het Solid State Storage Initiative (SSSI) promoot de technologie echter ook voor het gebruik in servers, als cache-geheugen maar ook als in-memory databases. De tak maakt zich ook hard voor de ontwikkeling van specifieke standaarden voor de technologie.

Bij SNIA zijn ongeveer zevenhonderd bedrijven aangesloten, waaronder grote namen als IBM, Dell, Oracle, Microsoft, Sun Microsystems, Brocade, Intel, Vmware, HP en EMC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2719853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.