Managed hosting door True

Unisys: nieuwe cheque-applicatie bij Rabobank

 

Rabobank

Unisys voert bij de Rabobank een nieuwe verwerkingsoplossing voor buitenlandse cheques in. Daarmee kan de bank zo'n tweehonderd buitenlandse cheques per minuut verwerken.

De Amerikaanse automatiseerder Unisys zal het bestaande cheque-applicatiesysteem van de Rabobank moderniseren. Doel is om een veiliger en kostenefficiënter betalingsplatform te realiseren voor het verwerken van de uit het buitenland afkomstige cheques. Hiervoor vindt een migratie plaats naar een Microsoft.NET framework, waardoor integratie in een standaard serveromgeving mogelijk is.

In vergelijking tot de voorgaande operaties - die afhankelijk waren van een gecentraliseerd, grensoverschrijdend chequeverwerkingssysteem - kan de bank met de nieuwe applicatie de verwerkingstijd verkorten en de flexibiliteit van het proces vergroten voor verdere moderniseringen. Het gebruik van cheques vermindert wereldwijd (in Nederland wordt dit betaalmiddel al jaren niet meer gebruikt), vooral nu banken steeds meer naar een papierloze transactie-omgeving toe willen.

Als onderdeel van het contract levert de automatiseerder ook de Unisys Quantum NDP200, een hogesnelheid- documentscanner. Daarnaast zijn er nieuwe onderhoudsafspraken gemaakt met de bank.

Unisys werkt al jarenlang voor de Rabobank. Het bedrijf verlengde in 2007 nog een contract voor het geautomatiseerd verwerken van papieren betaalopdrachten (overschrijvingen en acceptgiro's).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2717257). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.