Managed hosting door True

Partners vormen programma Dell

 

Dells partnerprogramma PartnerDirect heeft zijn definitieve vorm nog niet bereikt. Dat zegt Josh Claman, vice president van het bedrijf en verantwoordelijk voor de partners binnen de EMEA-regio. Feedback van relaties, onder meer van leden van de partner adviesraad, leidt tot aanpassingen van het programma.

"Ons partnerprogramma ligt nog in de luiers", zegt Claman. "Partners kunnen het nu nog helpen vormgeven. Als we kritiek of vragen krijgen, passen we het programma snel aan. Dat komt juist doordat we niet al tien jaar hetzelfde doen en pretenderen te weten wat partners willen."

"Ons doel voor dit eerste jaar was een goede basis te leggen voor de samenwerking met partners", vervolgt Claman. "Misschien begrijpen we onze partners over twee jaar pas echt. Alles draait om de partner experience, de manier waarop resellers het zakendoen met Dell ervaren. Daarom nemen we hun feedback zo serieus."

Om het partnerkanaal beter te leren kennen heeft Dell een adviesraad in het leven geroepen die deze week bijeenkomt. Hiervoor uitgenodigd zijn CEO's van 25 grote en kleinere partners uit heel Europa. Twee Nederlandse partners, welke wil Dell niet bekendmaken, nemen deel aan het programma.

De partner adviesraad evalueert Dells partnerstrategie van de afgelopen maanden, mag zijn licht laten schijnen over de toekomst en gaat in discussie met Michael Dell. "Dat we een partnerprogramma hebben is een gevolg van een omslag die Michael Dell de afgelopen jaren gemaakt heeft. Hij komt naar Europa om de partners uit te leggen wat aan die omslag vooraf gegaan is."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2710193). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.