Managed hosting door True

Foxconn kiest bewust voor kleinere distributeurs

 

Foxconn, fabrikant van moederborden, behuizingen, grafische kaarten, koelers en kaartlezers, heeft opnieuw een specialistische distributeur aangesteld voor de Nederlandse markt. Commercieel directeur Maurice Slaghekke zegt door de overeenkomst met Qwerty de 'ideale mix' van distributeurs gevonden te hebben.

Na het faillissement van het Hoofddorpse All2mation in juni ging Foxconn op zoek naar een nieuwe distributeur. Slaghekke voerde ook gesprekken met broadliners, maar koos opnieuw voor samenwerking met een specialist. "Foxconn is een merk dat nog moet groeien. Dat gaat het best met gespecialiseerde distributeurs die nog tijd hebben om je producten naar binnen te praten bij resellers. De grote jongens als Ingram en Tech hebben geen tijd om merken actief te promoten." Saillant detail is dat Foxconn een pan-Europees distributiecontract heeft met Ingram Micro, maar dat Slaghekke ervoor kiest daar geen gebruik van te maken.

Foxconn werkt nu naast Qwerty samen met Complies, Gistrom, Wave en Javacom. Rob Verheij, marketing coördinator bij Wave, begrijpt heel goed dat Foxconn zaken doet met Qwerty. "Het is logisch dat Foxconn op zoek is gegaan naar een vervanger voor All2mation. Als je kijkt naar de geografische ligging, kom je vanzelf bij Qwerty uit."

Slaghekke heeft geen plannen meer distributeurs aan te stellen. "Dit is het stramien waarmee we willen werken. Het laatste wat we willen, is dat onze producten overgedistribueerd worden."

De komende jaren zal Foxconn steeds meer producten onder eigen naam in de markt zetten, zegt Slaghekke. "Nu zijn we nog vooral componenten-leverancier, maar we komen op korte termijn ook met lcd-monitoren, notebooks en netbooks. Daarmee richten we ons zowel op de zakelijke als de consumentenmarkt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2679621). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.