Managed hosting door True

Logica boekt fors meer omzet in Nederland

 

Ict-dienstverlener Logica heeft in Nederland de omzet in de eerste helft van dit jaar met twintig procent zien stijgen tot 284 miljoen pond (358 miljoen euro) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst bleef gelijk op twintig miljoen pond (25 miljoen euro). Dit blijkt uit een toelichting op de halfjaarcijfers.

Logica realiseerde de omzetgroei van twintig procent in Nederland ondanks een daling van het aantal medewerkers met vier procent. De kosten gingen daardoor omhoog, omdat het bedrijf meer onderaannemers moest inschakelen. De bruto winstmarge viel daardoor terug van 8,4 naar 7,5 procent.

Inspanningen om medewerkers voor het bedrijf te behouden en een ruimere outsourcing van werk binnen het eigen bedrijf, moet de hoge kosten van het inschakelen van onderaannemers in de tweede helft van het jaar gaan drukken. Extra incidentele kosten van twee miljoen euro werden gemaakt door een investering in een nieuw e-HRM-platform dat door Logica aan klanten wordt verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2675550). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.