Managed hosting door True

Ricoh koopt printerdivisie Hitachi

 

Ricoh en Hitachi bereiken een basisovereenkomst over Ricoh’s aankoop van Hitachi Printing Solutions.

Ricoh en Hitachi kondigen vandaag aan dat Ricoh en Hitachi een basisovereenkomst hebben getekend, waarin Hitachi al haar aandelen van Hitachi Printing Solutions, een 100 procent dochtermaatschappij, aan Ricoh overdraagt.


Ricoh is druk bezig haar positie op de printermarkt te verstevigen, wat een belangrijk aspect is in haar groeistrategie. Om dit te bereiken dient Ricoh haar productlijnen te versterken voor de zakelijke kleurenprinter markt, printers voor mission-critical systemen en POD (print on demand); markten waarin Ricoh zich nog moet vestigen. Bovendien zal Ricoh IT verkoopkanalen verbeteren naast haar conventionele copier marketing kanalen. Door middel van deze initiatieven, zal Ricoh het “Total Document Volume” optimaliseren, de doelstelling van haar imaging solutions business.

Volgens de basisovereenkomst zal Ricoh Hitachi PRS aankopen, welke aanzienlijk succes heeft met zijn printers voor mission-critical systemen, hoge snelheidsprinters voor de POD-markten en ook low-end kleuren laserprinters. Hitachi PRS’s deelname in de Ricoh groep zal niet alleen synergetische effecten creëren op het gebied van technologie, producten en human resources voor Ricoh op de printer markt, maar zal ook bijdragen aan het verhogen van Ricoh’s corporate value.

De rol van Hitachi in deze overeenkomst is dat ze alle mogelijke moeite doet om haar gewin te halen in de wereldmarkt, conform haar mid-term business plan.: “i.e.HITACHI Plan II.” Deze overeenkomst is gemaakt binnen de context van dit plan. Hitachi ziet printers als belangrijke producten voor haar zaken m.b.t de informatie- en communicatiesystemen en is van plan om haar klanten zelfs oplossingen met een hogere toegevoegde waarde te leveren en tegelijkertijd een sterke zakenrelatie met Ricoh te behouden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/267037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.