Managed hosting door True

Philips saneert in Nijmegen en Eindhoven

 

Philips staakt de productie van front-projectors en sluit haar fabriek in Eindhoven. Daarnaast saneert het bedrijf de productiefaciliteiten voor halfgeleiders in Nijmegen. In totaal gaan 620 banen verloren.

Philips zal zich concentreren op beeldweergave-technologieën, zoals LCD- en Plasma-schermen. Daarnaast ziet Philips ‘goede mogelijkheden’ in LCOS-doorzichtprojectie, die een high definition-grootbeeldkwaliteit biedt in combinatie met compacte afmetingen.
Volgens een officiële verklaring van de fabrikant ‘groeit de markt voor frontprojectors in zowel het business-to-business- als het consumentensegment, maar vindt er in de industrie een snelle consolidatie plaats.’ Het zou daarom van Philips aanzienlijke investeringen vergen om door te gaan als volledig geïntegreerde, wereldwijde leverancier en een leidende marktpositie te verwerven. ‘Aangezien Philips de belangrijkste weergave-technologieën voor frontprojectie niet zelf levert, is besloten de ontwikkeling en fabricage van frontprojectors te beëindigen,’ aldus de verklaring. Het besluit treft 270 medewerkers bij het hoofdkantoor en ontwikkelingsactiviteiten in Eindhoven, de productintroductie- en productieactiviteiten in Wenen, alsmede de regionale verkooporganisaties. Het is de bedoeling de productie te beëindigen in het derde kwartaal van dit jaar.
Philips heeft verder plannen bekendgemaakt om de chipfabriek in Nijmegen te saneren door het samenvoegen van de vier afzonderlijke productiefaciliteiten die zich op het complex bevinden. Doel is ‘duplicatie tegen te gaan en de operationele organisatie te stroomlijnen en efficiënter te maken’. Als gevolg van deze maatregel komen 350 indirecte arbeidsplaatsen te vervallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/266442). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.