Managed hosting door True

Vertrek Kieboom maakt Atos Origin Frans

 

Wilbert Kieboom verlaat ict-dienstverlener Atos Origin. Hij wordt niet vervangen en daardoor zitten er geen Nederlandse bestuurders meer in het managementteam van het bedrijf.

Door het vertrek van Wilbert Kieboom bij ict-dienstverlener Atos Origin zitten er geen Nederlanders meer in het dagelijks bestuur van het bedrijf. "Atos Origin is al jarenlang een Frans bedrijf ", zegt Adriaan Meij van AME Research.

Een Nederlandse vertegenwoordiger in het bestuur van de ict-dienstverlener zou verstandig zijn, aldus Meij. "Het omzetaandeel van Nederlandse bedrijven in de omzet van Atos Origin is groot. Een Nederlandse ceo is belangrijk voor de taal en de contacten met klanten."

Nederland is een belangrijke regio voor Atos Origin. Uit de halfjaarcijfers die eind juli werden gepubliceerd bleek dat de omzet uit de Nederlandse regio gedaald is. Bijna twintig procent van de omzet van Atos Origin komt uit Nederland. Meij denkt dat Kieboom het bestuur heeft verlaten, omdat de slechte resultaten niet langer acceptabel waren. Ook het vastgelopen cao-overleg zou veel druk leggen. "Het is de cultuur dat topbestuurders tegenwoordig bijna direct aan de kant worden gezet als het slecht gaat met een bedrijf", zegt Meij.
Het bestuur van Atos Origin vindt de winstmarge van het bedrijf al jaren te laag. Het bedrijf doet er veel aan om dit te verbeteren, aldus Meij. Zo zijn er een aantal niet-rendabele onderdelen verkocht. Ook in Nederland verwacht de onderzoeker een programma om kosten te besparen. "Ik sluit daarbij ontslagen niet uit."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2664202). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.