Managed hosting door True

Overeenkomst Citrix en IBM

 

Bij de start van het jaarlijkse iForum in Amerika kondigt Citrix Systems een grote overeenkomst aan met IBM op het gebied van systeem integratie.

De samenwerking tussen IBM en Citrix integreert de MetaFrame Presentation Server van Citrix met IBM’s WebSphere door middel van een speciale portlet. Als onderdeel van de deal, die gisteren werd aangekondigd, zal de verkooporganisatie van IBM de mogelijkheid krijgen om de MetaFrame Access Suite aan te bieden aan klanten van IBM die op Intel-gebaseerde eServer XSeries hebben. De integratie verloopt via een zogenaamde portlet (portal applet). Portlets zijn voorgebakken programmaatjes die zorg dragen voor de integratie in portal software. De speciale portlet - ontworpen om de gebruikers van IBM veilige, single point toegang te geven tot hun heterogene Web alsmede aangepaste en commerciële applicaties - biedt ondersteuning voor meervoudige authenticatie code, Java client ondersteuning, de mogelijkheid gebruikersinstellingen te configureren en heeft ingebouwde ondersteuning voor serverfarms. De portlet is per direct beschikbaar. Analisten menen dat de deal nogmaals duidelijk maakt dat Citrix van plan is op aggressieve wijze meer voet aa de grond te krijgen in de enterprise markt. Citrix maakt vandaag, als partner van Microsoft, de details bekend van een verbeterde MetaFrame Windows XP Update. Citrix maakte tevens bekend om naast de goede band met Microsoft ook allianties te willen sluiten met andere leiders in de industrie, zoals HP en IBM.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2663). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.