Managed hosting door True

Sun biedt eindelijk bèta JavaFX

 

Sun Microsystems wil een graantje meepikken van de opbloeiende markt voor webapplicaties. Het bedrijf kondigde in mei vorig jaar JavaFX aan. Nu verschijnt de eerste bèta van die ria-technologie (rich internet applications).

Veel softwareleveranciers zien brood in applicaties die via het web werken en daarbij toch ook veel functionaliteit bieden. Dergelijke 'rijke' internetapplicaties (ria's) hebben wel een andere onderlaag nodig dan reguliere applicaties. Sun Microsystems biedt nu een eerste bèta van JavaFX. Dat is een scripttaal voor geanimeerde interfaces voor webapplicaties. Het leent zich daarmee ook voor applicaties zelf en niet alleen voor simpele animaties, net als toentertijd Java zelf.

De nu onthulde bèta is gratis te downloaden en omvat een software-ontwikkelkit (sdk), een compiler, een reeks libraries en versie 6.1 van Java-ontwikkelomgeving Netbeans. Laatstgenoemde is voorzien van plugins om met JavaFX-code te werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2662037). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.