Managed hosting door True

Aandeelhouders EDS akkoord met overname HP

 

EDS komt definitief in handen van branchegenoot HP, nu ook de aandeelhouders akkoord gaan met de overname. Eerder verleenden de Amerikaanse overheid en de Europese Commissie hun fiat aan de deal.

Een ruime meerderheid van aandeelhouders van ict-dienstverlener EDS gaat akkoord met de voorgenomen overname door HP. Dat bleek tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering die donderdag 31 juli werd gehouden in het Texaanse Plano, waar EDS is gevestigd. 98,8 procent van de aandeelhouders die bij de vergadering waren vertegenwoordigd, stemde vóór. Daarmee kan de overname definitief doorgaan. Zowel de Amerikaanse overheid als de Europese mededingingsautoriteiten stemden in juli 2008 met de deal in.

In juni probeerde een belangrijke aandeelhouder de overname nog te blokkeren. Het Amerikaanse pensioenfonds Intermountain Ironworkers Trust Fund voelde zich benadeeld door de overnamebepalingen die EDS met HP sloot, waaronder het overnamebod van 25 dollar per aandeel en een afspraak waarin staat dat EDS 375 miljoen dollar aan HP betaalt als de overname niet doorgaat. Uiteindelijk stemde het fonds in met de deal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2662020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.