Managed hosting door True

Detron neemt Kender Thijssen over

 

Telecomdienstverlener Detron neemt ict-reseller Kender Thijssen over. De bekende ICT-ondernemer George Banken (foto) is sinds 2007 weer eigenaar van Detron. Vanaf 18 juli is Kender Thijssen Nederland lid van de Detron ICT & Telecom Groep.

Met het sluiten van de overeenkomst met Detron heeft Harm Altena zich per 18 juli 2008 teruggetrokken als algemeen directeur van Kender Thijssen. Hij is opgevolgd door Ron Dikhoff, die ruim 30 jaar ervaring in telecom en healthcare heeft, bij onder andere Ericsson en Philips.

De overname heeft volgens Kender Thijssen alles te maken met convergentie tussen ict en telecom. Dikhoff: "Gezamenlijk zijn we een zeer aantrekkelijke speler in deze veranderende markt. In het licht van de marktontwikkelingen is dit een fantastische stap. De fit van de andere Detron bedrijven en Kender Thijssen is perfect. Ik ben er van overtuigd dat wij nu nog beter onze klanten kunnen bedienen. We verbreden ons dienstenpakket en zijn in staat een echte totaaloplossing te bieden. We zullen blijven streven naar een langdurige samenwerking met onze klanten door ze up-to-date ICT-oplossingen aan te bieden aangepast aan de steeds veranderende omgeving."

Terugblik op Detron
Detron, telecommunicatie en industriële automatisering, ging in september 1998 naar de beurs. George Bankens bedrijf was in zeven jaar gegroeid van dertien naar drieduizend man. Zijn persoonlijke vermogen werd na de beursgang van Detron door het maandblad Quote geschat op 180 miljoen gulden. In 2000 bleef de beurskoers van Detron hangen op ruim 22 euro. Paul Kuiken van netwerkbouwer Landis - met een drie keer zo grote omzet - nam George Bankens aandelen over. Twee jaar later ging Landis failliet. Banken kocht Detron weer terug uit het failliete Landis.

Onlangs gaf George Banken een interview in Het Gesprek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2652808). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.