Managed hosting door True

Cisco koopt Pure Networks voor 120 miljoen dollar

 

Cisco gaat Pure Networks overnemen en haalt daarmee een complete thuisnetwerkoplossing binnen. De nieuwe aanwinst vormt een belangrijke aanvulling op het werk dat Linksys al verricht op dat gebied. De acquisitie, die Cisco 120 miljoen dollar gaat kosten, vormt een speerpunt voor zijn consumentenstrategie.

Het is nu nog lastig voor consumenten om al hun elektronische apparatuur op de pc en onderling aan te sluiten. Dat is wel nodig om optimaal gebruik te maken van onderlinge mogelijkheden en connectiviteitsdiensten. Een echt thuisnetwerk, dat gemakkelijk is op te zetten en te beheren, kan daar verandering in brengen. Voor it-dienstverleners ligt hier een kans: implementatie en beheer van thuisnetwerken is een nog grotendeels ontontgonnen marktgebied. Meer ervaren thuisgebruikers willen dat zelf snel en eenvoudig kunnen doen en daar spelen steeds meer fabrikanten op in.

Pure Networks is al Cisco-partner. Het levert software en gereedschappen waarmee Linksys Easy Link Advisor (LELA) wordt gemaakt, ook een thuisnetwerkoplossing. Met de acquisitie haalt Cisco een volledige oplossing in huis. Toch wil Cisco ook het bestaande LELA-platform verder ontwikkelen met Pure's technologie. De acquisitie én bestaande technologie vormen de basis voor nieuwe multimedia-applicaties, gereedschappen en mogelijkheden.

Cisco zal ongeveer 120 miljoen dollar betalen voor alle aandelen van Pure. Afhangend van een aantal zaken die nog geregeld moeten worden en afgesproken verwacht Cisco de transactie in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2009 af te ronden. Medewerkers van Pure Networks mogen in Seattle, VS blijven. Ze worden ondergebracht bij Linksys. Mike Pocock, Linksys senior vice president and general manager, neemt de leiding over de nieuwe tak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2652003). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.