Managed hosting door True

Check Point boekt succes met 'Total Security'

 

In het afgelopen kwartaal realiseerde internetbeveiliger Check Point een totaalomzet van 199,6 miljoen dollar, wat een toename is van 13 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2007. Een totaaloplossing voor security is hiervoor verantwoordelijk, aldus het bedrijf.

Internetbeveiliger Check Point Software Technologies heeft de financiële resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal van 2008, dat eindigde op 30 juni 2008.

De EMEA-regio heeft 44 procent van Check Points omzet gerealiseerd. Het netto-inkomen nam in dezelfde periode toe met 14 procent van 69,5 miljoen dollar in 2007 naar 73,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2008.

Gil Shwed, chairman en CEO van Check Point, wijt het succes van Check Point in het tweede kwartaal aan de Total Security-strategie. "We hebben deze heel effectief in de markt gezet, wat leidt tot een continue en sterke groei. Dit blijkt wel uit de dubbele groeicijfers van onze omzet en winst per aandeel, maar ook van de uitgestelde omzet."

In het tweede kwartaal van 2008 steeg de omzet uit producten en licenties met 16 procent van 73,3 miljoen dollar in 2007 naar 85 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2008.

Check Point Software heeft in het tweede kwartaal van 2008 zijn Total Security-strategie versterkt door het verbeteren van de prestaties van de reeks geïntegreerde security gateways. Daarnaast introduceerde Check Point de Power-1 appliances, een nieuwe reeks security gateways die prestaties leveren tot 14 Gbps. Bovendien voegde Check Point vijf nieuwe UTM-1 Total Security appliances aan het portfolio toe.

Check Point concentreerde zich verder op de toenemende vraag naar beveiligingsoplossingen onder gebruikers van het Mac OS X besturingssysteem en iPhone van Apple met de lancering van Check Point Full Disk Encryption (FDE) voor Mac en VPN-1-ondersteuning voor iPhone. FDE voor Mac is de enige zakelijke oplossing die momenteel beschikbaar is voor volledige diskversleuteling met preboot authenticatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2651065). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.