Managed hosting door True

Brocade koopt Foundry voor 3 miljard dollar

 

Storage-leverancier Brocade heeft plannen om Foundry Networks over te nemen. De drie miljard dollar-deal, die eind 2008 wordt afgerond, moet netwerkgigant Cisco Systems tegengewicht bieden.

Foundry's enterprise routers, switches, security en traffic management worden in het portfolio van Brocade ondergebracht. Mike Klayko, CEO van Brocade, geeft aan dat de consolidatie Brocade klaarstoomt voor de toekomstige datacenter.

"We verwachten hiermee innovatie sneller door te voeren. Onze gezamenlijke positie in de grote en dynamische netwerkmarkt wordt hiermee versterkt. We nemen een unieke positie in, van lan naar san aan beide kanten van de server en van het internet tot het hart van het datacentrum. Zo kunnen we goed inspelen op de trends van convergentie en de nieuwe generatie netwerken."

Integratieplannen bekend mid-september
In een gezamenlijke webcast staat dat de netwerkleveranciers op 17 september een update over de integratieplannen zullen geven. Michelle Rusbridge, marketing manager Noord Europa bij Brocade, geeft aan dat buiten de officiële berichtgeving en webcast om nog niets over de deal gezegd mag worden.

Hoogtepunten uit de webcast
In de webcast geven de partijen aan dat de acquisitie bedoeld is om groei mogelijk te maken, niet om kosten te verlagen. Toch zien beide organisaties dat het combineren van technologie, klanten en distributiekanalen efficiënter en kostenverlagend zullen werken. Rusbridge vertelt dat hierover en over andere gevolgen voor het it-kanaal binnenkort meer informatie beschikbaar komt.

Foundry geeft aan opportunity te zien in Brocade's internationale vertegenwoordiging en oem-partnerkanaal. Beide partijen willen het toeleveringskanaal en logistiek optimaliseren. Brocade geeft aan dat het behoud van Foundry's kennis en kunde hoge prioriteit heeft. Beider partners zullen in ieder geval profiteren van meer cross-sell-kansen, aldus de webcast.

Naar verwachting zal de acquisitie soepel verlopen. Brocade heeft integratie-ervaring in het bestuur zitten en leidt het integratieproces. Volgens de webcast staat de naar eigen zeggen succesvolle integratie met McData model.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2649328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.