Managed hosting door True

Yahoo-aandeelhouder stuurt aan op alternatief bestuur

 

De strijd om de aandeelhouders binnen de kwestie Yahoo versus Microsoft woedt voort. Yahoo-aandeelhouder Erick Jackson hoopt nu de krachten te bundelen van de kleine aandeelhouders en stelt een alternatief bestuur voor.

Niet alle mensen in de groep van Carl Icahn, die als het aan de investeerder ligt het nieuwe bestuur moeten vormen, ondervinden evenveel steun bij de aandeelhouders. Jackson doet dan ook een beroep op de aandeelhouders om te kiezen voor een gemengd bestuur. Zo meldt persbureau Reuters.

Jackson, oprichter van hedgefonds Ironfire Capital, wil dat de aandeelhouders kiezen voor een alternatief bestuur dat bestaat uit leden van de genomineerden binnen Yahoo en de leden van het rivaliserende team dat Carl Icahn voorstelt.

Jackson die de los gevormde aandeelhoudersgroep Yahoo Plan B leidt, ziet graag een bestuur dat bestaat uit 5 Yahoo-genomineerden, waaronder Jerry Yang, en 4 mensen die Icahn op zijn lijstje heeft staan.

Met 150 aandeelhouders achter zich geschaard die gezamenlijk 3,2 miljoen aandelen bezitten, 0,23 procent van alle aandelen die uitstaan, vertegenwoordigt Jackson een kleine groep die zich onder de naam Yahoo Plan B heeft gevormd op het forum van Agoracom.

Hoe Jackson dit gemengde bestuur in een goede samenwerking ziet wordt niet duidelijk. Tot nu toe lijkt er weinig aan de hand met deze bescheiden groep aandeelhouders die hij vertegenwoordigt, maar de investeerder hoopt in de komende twee weken meer kleine aandeelhouders bijeen te brengen om hun krachten bundelen en zo samen tot een beter plan voor Yahoo te komen.

Onlangs schaarde een grote aandeelhouder zich achter het bestuur van Yahoo. Legg Mason Capital Management is een grotere speler dan Jackson en zijn kornuiten. Met ongeveer 60,7 miljoen aandelen heeft deze groep 4,4 procent van alle uitstaande aandelen in handen. Ter vergelijking, Icahn heeft bijna 69 miljoen aandelen in zijn bezit.

Carl Icahn stelde eerder een alternatief bestuur voor om de onderhandelingen met Microsoft weer te openen. Het softwarebedrijf had laten weten niet meer te willen onderhandelen met het huidige bestuur.

Ook Yahoo zit niet stil ondertussen niet stil in de strijd om de aandacht van de aandeelhouder. Op de site is een quote van Icahn te lezen: "It's hard to understand these technology companies." De quote linkt door naar een pagina waar Icahn in een niet zo goed daglicht wordt gezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2648314). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.