Managed hosting door True

Nortel lanceert nieuw telecomproduct voor mkb

 

Netwerk- en telecomleverancier Nortel heeft een nieuw product op de markt voor klanten in het mkb: het Nortel Software Communications System (SCS) 500.

Deze Unified Communication oplossing wordt verkocht via partners van Nortel op het HP en Dell servers en door partners van IBM op de IBM System-i Servers. Westcon Convergence is de distributeur van de SCS500.

Kees Griffioen, sales directeur enterprise Nortel, zegt dat de SCS500 een op SIP gebaseerd communicatiesysteem dat speciaal ontwikkeld is om het midden- en kleinbedrijf meer te laten profiteren van gecombineerde communicatie van spraak, data en video. "De oplossing werkt samen met Microsoft Exchange en Lotus Notes (ook met SameTime). Dat moet bij de eindgebruiker leiden to meer efficiency, een hogere productiviteit en meer omzet. De SCS500 is geschikt voor 30 tot 500 gebruikers. Het is energiezuinig, eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het platform biedt een keuze uit verschillende clients en gateways. Het werkt op standaard serverplatforms van IBM Power Servers (met System i), HP en Dell. Ook kan het gecombineerd worden met de bestaande toepassingen en infrastructuur."

Marcel van Druten, manager distribution bij Nortel, zegt dat de SCS500 wordt verkocht via bestaande Nortel en IBM Business Partners. "Ook wordt er gezocht naar resellers van HP of Dell die met de SCS500 hun aanbod willen verbreden."

Met IBM Nederland en zijn partners wordt nauw samengewerkt, vervolgt Griffioen: "IBM Global Services (IGS) levert de services aan de eindgebruikers. Nortel Nederland werk nauw samen met IBM om een optimale dienstverlening te garanderen op de IBM Power Systems in het IBM midrange segment en zo een lage drempel te creëren om de oplossing aan te bieden. De eerste reseller die de SCS500 in combinatie met IBM oplossingen verkoopt is Acuity uit Den Bosch."

Rene Klein, directeur van distributeur Westcon Convergence, zegt dat de Nortel SCS500 de eerst open source unified communication oplossing is. Je kan de SCS500 ook goed verkopen in combinatie met Microsoft software. We hebben bij Westcon een team van drie mensen de 10 tot 15 resellers ondersteunen in de verkoop van de SCS 500."

Resellers kunnen gebruik maken van het Nortel online introductiepakket. Daarin staat meer informatie, inclusief informatie over partneraccreditatie informatie. Ook staan er aanwijzingen in hoe de SCS500 de communicatie van een bedrijf ‘drastisch kan veranderen'. Voor meer info:www.nortel.com/scs500.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2648110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.