Managed hosting door True

Autodesk rondt overname Moldflow af

 

Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware voor digitale prototypen lijft Moldflow definitief in. Dat bedrijf levert optimalisatiesoftware voor de productie van plastic. Met de overname is een bedrag van 297 miljoen dollar gemoeid.

Autodesk, leverancier van twee- en driedimensionale ontwerpsoftware voor de bouw, werktuigbouwkunde en de media- en entertainment-industrie heeft de overname van Moldflow Corporation definitief afgerond. Voor de inlijving van de leverancier van optimalisatiesoftware voor de productie van plastic wordt 297 miljoen dollar betaald.

Met de software van Moldflow kunnen ontwerpers de eigenschappen en het gedrag van plastic componenten tijdens het productieproces voorspellen en te optimaliseren. Autodesk maakte op 1 mei 2008 bekend dat het van plan was het bedrijf over te nemen. Autodesk koopt de softwareleverancier omdat het verwacht dat plastics de snelst in populariteit groeiende bouwmaterialen zijn.

Sinds de introductie van de software AutoCAD in 1982 heeft Autodesk een breed portfolio software ontwikkeld voor het ontwerp van digitale prototypen. Autodesk verwacht over het volledige boekjaar 2009 een nettowinst te boeken van tussen de 2,48 en 2,53 miljard dollar.
Bij de verschillende vestigingen van Autodesk die verspreid zijn over de wereld werken 7300 mensen. Moldflow heeft ongeveer 300 medewerkers. Het is nog niet bekend of alle medewerkers worden overgenomen. Het Benelux-hoofdkantoor van Autodesk staat in Barendrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2642095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.