Managed hosting door True

Alcatel en Intel vormen strategische alliantie

 

Alcatel en Intel hebben vandaag een strategische alliantie aangekondigd voor de definitie, standaardisatie, ontwikkeling,integratie en marketing van complete WiMAX-oplossingen.

WiMAX (WorldwideInteroperability for Microwave Access) is een standaard voor draadlozebreedbandtoegang die multimediatoepassingen mogelijk maakt. Alcatel en Intel zullen in de tweede helft van 2005 op de markt komen met de WiMAX-oplossingen.

WiMAX kan uitstekend worden toegepast in ontwikkelingslanden en nieuwe markten, zowel in stedelijke als in afgelegen gebieden. Het biedt breedbandtoegang waar om technische of commerciële redenen geen DSL beschikbaar is, een alternatief access-netwerk voor concurrerende partijen met een gecombineerd aanbod van spraak en breedbandtoegang, of een nomadisch access-netwerk dat complementair is aan GSM/EDGE, Wi-Fi and 3G.

"Alcatel plaatst gebruikers in het centrum van zijn breedbandvisie," verklaarde Marc Rouanne, als chief operating officer verantwoordelijk voor de mobiele activiteiten van Alcatel. "Onze samenwerking met Intel helpt ons om die gebruikers te voorzien van een continue breedbandtoegang, of ze nu op kantoor zijn, zich thuis bevinden, onderweg zijn of even ergens pauzeren."

"Operators hebben sterke partners als Alcatel nodig om ervoor te zorgen dat hun WiMAX-netwerken straks schaalbaar en betrouwbaar zijn," aldus Sean Maloney, executive vice president en algemeen directeur van de Intel Communications Group. "Alcatel’s leidende positie in vaste en mobiele breedbandnetwerken, in combinatie met Intel’s expertise op het vlak van ontwikkeling en standaardisatie van nieuwe technologieën, zal er toebijdragen dat WiMAX een breed draagvlak krijgt in de wereldwijde markt voor breedbanddiensten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/262418). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.