Managed hosting door True

Nxs Internet ondersteunt online concertregistraties Fabchannel

 

Nxs Internet, een dienstverlener op de Nederlandse hostingmarkt, heeft een internationale samenwerking met Fabchannel gesloten. Fabchannel is een bedrijf dat live en on demand internetstreams van concerten verzorgt vanuit onder meer Paradiso en Melkweg. Fabchannel plaatst in het kader van de overeenkomst al haar servers in serverracks in het nieuwe datacenter van Nxs Internet. Ook zal al het dataverkeer dat Fabchannel genereert via haar website www.fabchannel.com door Nxs Internet verzorgd worden.

Fabchannel en Nxs Internet ontwikkelen bovendien in de aankomende periode gezamenlijk een uniek Flash Media Serverplatform . Door deze krachtenbundeling kunnen de beide bedrijven na de zomer hun gebruikers en klanten een razendsnelle en schaalbare streaming mediadienst aanbieden, die draait op Adobe's Flash Media Server. Flash Media Server 3 biedt verbeterde prestaties, secure streaming, ondersteuning voor streaming naar mobiele telefoons en maakt het mogelijk om H.264 (MPEG4) video's te streamen.

Bauke Freiburg, CTO bij Fabchannel: "Door deze samenwerking kan ons internationaal snelgroeiend aantal bezoekers blijven rekenen op hoogwaardige streaming videokwaliteit. Flash Media Server 3 is voor ons de logische volgende stap in de ontwikkeling van onze dienstverlening. Dit nieuwe Flash Media Server platform zal de basis vormen van vele nieuwe innovatieve applicaties en diensten die Fabchannel in de nabije toekomst gaat bieden aan haar gebruikers en klanten. Wij zijn erg enthousiast dat we gebruik kunnen maken van de expertise van Nxs Internet op het gebied van netwerkbeheer, hosting en het schaalbaar maken van serverplatformen."

Siemon van den Berg, oprichter en directeur van Nxs Internet: "Fabchannel is een prachtig initiatief, dat dankzij de vernieuwde manier van het aanbieden van audio en video vele internationale prijzen in de wacht heeft gesleept. De technische samenwerking zorgt ervoor dat wij ons portfolio kunnen uitbreiden met een voor onze branche nog unieke dienst, een nieuw Flash mediaplatform. Streaming media wordt voor al onze klanten steeds interessanter, we verwachten dat de nieuwe dienst dan ook met enthousiasme onthaald zal worden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2596647). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.