Managed hosting door True

Gates dankt succes aan concurrenten

 

Bill Gates

Microsoft-topman Bill Gates neemt nu afstand van zijn bedrijf.

Mede-oprichter Bill Gates van Microsoft treedt nu echt af en blikt dus terug op de woelige geschiedenis van zijn bedrijf. Hij zegt zijn succes vooral te danken aan zijn concurrenten. Die waren meestal niet in staat technische kennis goed te combineren met business ervaring, aldus Gates.

Het geheim van Microsofts succes is volgens mede-oprichter en topman Bill Gates toch een flinke dosis geluk. Hij zegt dat het slagen van zijn softwarebedrijf grotendeels te danken is aan het falen van de concurrentie. Dit verklaart de nu terugtredende topman in een interview met de BBC.

"De meeste van onze concurrenten werden erg slecht gerund. Ze begrepen niet hoe je mensen met business ervaring en mensen met technische ervaring kunt binnenhalen en hoe je die werknemers moet combineren." Daarnaast hadden Microsofts concurrenten volgens Gates geen goed begrip van software; de breedte en de mogelijkheden daarvan en dus voor de business. In de begintijd van de pc-industrie - en dus van Microsofts bestaan - was software nog grotendeels een bijzaak voor de hardware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2596444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.