Managed hosting door True

Nieuwe aandeelhouder Atos Origin meteen de grootste

 

De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners heeft zich ingekocht in Atos Origin en wordt daarmee meteen de grootste aandeelhouder. Door de inbreng van PAI zullen eventuele verborgen plannen van twee opstandige aandeelhouders waarschijnlijk worden geneutraliseerd.

PAI Partners heeft een belang van 17,9 procent genomen in Atos Origin. De Franse investeringsmaatschappij is daarmee in een klap de grootste aandeelhouder van de automatiseerder. Er werd 39 euro per aandeel betaald. Het totale aandeel heeft van PAI wordt geschat op 450 miljoen euro. De aandelentransactie wakkert opnieuw de onrust aan nadat eerder in juni de gemoederen in het bedrijf juist waren gesust. Twee belangrijke hedgefondsen, Pardus en Centaurus Capital, hadden net hun geschil met de directie van het ict-bedrijf bijgelegd.

De inbreng van de nieuwe investeringspartij neutraliseert eventuele verborgen plannen van deze twee hedgefondsen die gezamenlijk een belang van een kleine 23 procent in de automatiseerder hebben. Zij stuurden lange tijd aan op een drastische wijziging van bedrijfsstrategie en wilden Atos Origin het liefst verkopen. PAI verlangt nu naast Centaurus en Pardus een zetel in de negenkoppige raad van bestuur. Bovendien wil de investeerder deelnemen in de nieuwe strategische commissie die kortgeleden in het leven werd geroepen om tegemoet te komen aan de eisen van de opstandige hedgefondsen.

PAI is geen vreemde partij voor Atos Origin. Het Franse investeringsbedrijf investeerde in het verleden al in het Franse Atos, ver voordat de ict-leverancier in oktober 2000 fuseerde met het Nederlandse Origin. PAI sluit niet uit dat het een zijn aandeel in het bedrijf in de toekomst uitbreidt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2596428). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.