Managed hosting door True

Samenwerking Satyam en GE Healthcare gezondheidszorg

 

Satyam Computer Services Ltd. (NYSE: SAY, Euronext Amsterdam, speler op het gebied van IT-advies en -dienstverlening, heeft een overeenkomst gesloten met GE Healthcare. Satyam gaat bedrijven ondersteunen bij de implementatie van IT gezondheidszorgoplossingen op basis van de GE Centricity Enterprise-software.

Satyam en GE Healthcare slaan de handen ineen voor het plannen, ontwerpen en implementeren van IT-infrastructuren in gezondheidszorgorganisaties over de gehele wereld: van kleine poliklinieken tot grote ziekenhuizen. Beide bedrijven zorgen daar waar nodig ook voor applicatie-integratie en oplossingen op maat voor leveranciers.
Satyam is de eerste wereldwijde systems integrator die consultants inschrijft voor de nieuwe certificeringsopleiding voor GE Centricity Enterprise-software. Satyam-consultants beginnen met deze opleiding in het vierde kwartaal van 2008. Daarnaast gaan beide bedrijven specialisten leveren voor een 'ziekenhuis van de toekomst' in Qatar. Dit futuristische centrum toont de gezamenlijke visie van GE Healthcare en Satyam, en demonstreert de geavanceerde technologie die beide bedrijven inzetten.
"Het wereldwijde partnerschap met Satyam versterkt onze strategie en breidt de mogelijkheden van ons platform uit", zegt Laurent Rotival, senior vicepresident van GE Healthcare Enterprise Solutions. "Met onze IT-oplossingen bieden we onze klanten in de gezondheidszorg een enorme meerwaarde. Uiteindelijk zal dit leiden tot een hogere zorgkwaliteit."
De overeenkomst is het logische vervolg op de samenwerking tussen beide bedrijven in het Midden-Oosten en India. Consultants van GE Healthcare en Satyam hielpen daar een aantal organisaties met het plannen, implementeren en ondersteunen van IT-systemen in de gezondheidszorg. Binnenkort gaat Satyam deze systemen aanpassen en uitbreiden. Ziekenhuizen en klinieken zullen bepalen wat Satyam nog moet veranderen en toevoegen aan zorgondersteunende functionaliteit.
"Klanten helpen om het maximale uit hun IT-investering te halen. Dat is het uitgangspunt bij alles wat we doen", zegt Prasad Dindigal, vicepresident en hoofd Healthcare van Satyam. "Door samen te werken met
GE Healthcare, zijn we in staat een snellere ROI voor IT-producten en -diensten in de gezondheidszorg te realiseren. Samen bieden we optimale software, diensten en zorgkennis en -inzicht."
Door het partnerschap kunnen klanten bovendien kiezen tussen één van beide bedrijven als eerste contact. Hiermee zijn ze verzekerd van optimale software en dienstverlening. Op de lange termijn willen beide bedrijven samen een breed dienstenpakket aanbieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2569683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.