Managed hosting door True

ICT Automatisering verwacht tien procent meer omzet

 

Ict-dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht verwacht over de eerste helft van dit jaar een omzetstijging van tien procent. De groei is voor de helft autonoom en komt voor het overige uit overnames. De nettowinst stijgt naar verwachting met vijftien tot twintig procent.

ICT Automatisering ziet de omzet en winst in de eerste helft van het jaar stijgen, meldt het bedrijf vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering. In het eerste kwartaal verbeterde de inzet van personeel bij het bedrijfsonderdeel Embedded. Vorig jaar was leegloop bij dit onderdeel nog aanleiding voor een winstwaarschuwing. De onderneming heeft vooral veel medewerkers in het noordoosten van Nederland, waar de vraag naar ICT-diensten juist beperkt was. Inmiddels zijn vraag en aanbod beter in balans.

In de eerste helft van 2007 kwamen nettowinst en omzet uit op respectievelijk 3,1 miljoen en 43,5 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg in januari tot maart met vier procent. Voor het hele jaar 2008 verwacht het bedrijf 'een toename van de omzet en de nettowinst'.

De activiteiten van ICT Automatisering zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Duitsland en ICT Consultancy. ICT Embedded is gespecialiseerd in embedded software. ICT Solutions richt zich op het ontwikkelen van software voor informatiesystemen van primaire processen. Het gaat vooral om maatwerk. ICT Duitsland richt zich op softwaregerelateerde diensten. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden diensten aan binnen de systeemontwikkeling. ICT heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2561900). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.