Managed hosting door True

Bestuur chipmachinefabrikant ASMI wankelt

 

De positie van ASMI-bestuursvoorzitter Chuck del Prado wankelt. Verschillende aandeelhouders van de producent van machines voor de chipindustrie willen de bestuursvoorzitter en commissarissen wegsturen.

De positie van Chuck del Prado, bestuursvoorzitter van ASM International wankelt. Aandeelhouders van de van oorsprong Nederlandse producent voor chipmachines willen bij de aandeelhoudersvergadering van 21 mei 2008 de bestuursleden wegstemmen. Het voorstel voor de vervanging van de bestuurstop wordt gedaan door activistische aandeelhouders waaronder de Britse pensioenbeheerder Hermes, die een belang van vijftien procent in het bedrijf heeft. De pensioenbeheerder wil met een nieuw bestuur en een nieuwe strategie de marktwaarde van het bedrijf verhogen.

Ook het Amerikaanse hedgefonds Fursa, dat bijna tien procent van de aandelen in handen heeft, schaart zich achter de Britse pensioenbeheerder. Nu ook adviesgroep ISS laat weten dat het verstandig is om de bestuurstop naar huis te sturen, wordt de kans dat Del Prado en een aantal commissarissen worden weggestemd groter. Adviesgroep ISS heeft namelijk veel invloed op het stemgedrag van grote institutionele beleggers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2548276). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.