Managed hosting door True

Penetratie Linux in serveromgeving neemt toe

 

De penetratie van het gebruik van Linux in de serveromgeving is in het eerste kwartaal van 2004 met 18 procent toegenomen ten opzichte van december 2003, meldt onderzoeksbureau MarketCap.

In een periode van drie jaar (maart 2001 t/m maart 2004) is de penetratie van Linux (servers) gegroeid van 1,3 procent naar 6,4 procent bij bedrijven met vijftig of meer werknemers. 

 

Hoewel de snelheid van groei minder is dan verwacht, blijft Linux constant terrein winnen. In de periode juli en augustus 2003 leek de groei wat af te vlakken, de laatste vier maanden van 2003 en vooral de eerste drie maanden van 2004 is de gemiddelde groei per maand echter weer toegenomen. 

In het eerste kwartaal van 2004 neemt de penetratie van Linux (servers) toe met gemiddeld 5,9 procent per maand. Wanneer deze ontwikkeling zich doorzet komende maanden, dan zal de penetratie van Linux (servers) eind 2004 ongeveer 11procent  zijn. Dit betekent dat eind 2004 bij 1.250 bedrijven met vijfitg of meer werknemers met Linux-server(s) gewerkt zal worden.

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/254542). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.