Managed hosting door True

Easynet Group neemt Novaxess over

 

Easynet Group neemt de Nederlandse DSL-aanbieder Novaxess over voor 38,4 miljoen euro, inclusief de overgenomen schulden.

De overname zal gedeeltelijk worden gefinancierd door een plaatsing van 6,35 miljoen nieuwe aandelen Easynet tegen een minimum prijs van 130 Engelse pence per aandeel. Novaxess richt zich op het aanbieden van DSL voor de zakelijke markt en heeft 4.500 klanten en 125 werknemers. Het bedrijf beschikt over een eigen DSL netwerk met 84 wijkcentrales in Nederland. In het boekjaar 2003 realiseerde Novaxess een omzet van 22 miljoen euro en winst vóór belastingen van 0,1 miljoen euro. Easynet neemt Novaxess over onder haar strategie om sterker te kunnen groeien in geheel Europa. Novaxess heeft vergelijkbare producten als Easynet en richt zich op dezelfde marktsegmenten. Bovendien heeft Novaxess een Voice over IP oplossing voor het bedrijfsleven ontwikkeld waardoor de plannen van Easynet op dat terrein kunnen worden versneld.
Easynet verwacht aanzienlijke ‘synergievoordelen’ te kunnen behalen met deze transactie, in de orde van 1,5 miljoen euro op jaarbasis. Deze voordelen zullen voornamelijk worden behaald door rationalisatie van de overlap in de infrastructuur, waaronder het inzetten van de lokale centrales van Novaxess voor de cliënten van Easynet. Novaxess en de Nederlandse activiteiten van Easynet zullen worden samengevoegd tot één organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/252093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.