Managed hosting door True

CA betaalt voor Linux-licentie van SCO

 

Computer Associates heeft gisteren bekendgemaakt dat het een licentie afgenomen heeft van SCO voor het gratis beschikbare Linux-besturingssysteem.

Persbureau Reuters meldt dat de stap van CA ‘juridische ammunitie’ geeft aan SCO dat verwikkeld is in een strijd om eigendom van de software. SCO claimt dat het delen van Linux in eigendom heeft en daagt distributeurs en eindgebruikers voor de rechter. Vorige week heeft SCO zaken aangespannen tegen winkelketen AutoZone en automobielfabrikant DaimlerChrysler. Volgens advocaten is iedere licentie die SCO af kan geven een vesterking van haar positie.
CA is een van de grootste softwareleveranciers ter wereld en het bedrijf heeft zich al jaren sterk gemaakt voor het open en gratis Linux-besturingssysteem. Ondanks het feit dat het bedrijf een licentie afgenomen heeft, neemt het afstand van de tactieken van SCO. ‘(SCO) klemt zich aan een strohalm vast wanneer het CA voorstelt als SCO-supporter,’ aldus een officiële verklaring van CA. ‘CA is het uitermate oneens met de tactiek van SCO die tot doel heeft om klanten te intimideren en te bedreigen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/250377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.