Managed hosting door True

Exact staakt gesprekken met investeerders

 

Rajesh Patel

Exact-ceo Rajesh Patel

Exact Software heeft de gesprekken met investeringsmaatschappijen stopgezet. De onrust op de financiële markten is daarvoor de reden.

Exact Software praat niet langer meer met investeringsmaatschappijen. De softwarefabrikant laat in een verklaring weten dat er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden tussen investeringsmaatschappijen, het bestuur en grootaandeelhouders van het bedrijf. "Het bestuur, de raad van toezicht en deze grootaandeelhouders hebben besloten dat, door de onrust op de financiële markten, deze gesprekken geen doel hebben en daarom zijn beëindigd."

Half januari maakte Exact Software bekend in gesprek te zijn met investeerders. Het bedrijf gaf geen verdere informatie over de beoogde uitkomst van deze gesprekken. "De raad van bestuur onderzoekt regelmatig alle strategische opties", aldus Exact in het persbericht.

Drie studenten

Exact, door drie studenten opgezet in 1984, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor het midden- en kleinbedrijf. Het gaat vooral om administratieve en boekhoudkundige programma's. In 2006 boekte het bedrijf ruim 34 miljoen euro winst, bij een omzet van 242 miljoen euro. De drie oprichters van Exact zouden al een tijdje hun aandelen willen verkopen. Het drietal, onder wie ex-bestuursvoorzitter Eduard Hagens, hebben nog steeds zo'n 45 procent van de aandelen in het bedrijf. Het bedrijf heeft zo'n 2600 mensen in dienst.

Exact Software werd eind vorig jaar voor de tweede keer op rij door lezers van Computable uitgeroepen tot Softwareleverancier van het Jaar. Bovendien werd Exact-ceo Rajesh Patel verkozen tot CEO van het Jaar 2007.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2440064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.