Managed hosting door True

Management buy-in ion-ip

 

ion-ip is middels een management buy-in overgenomen door Willem-Jan Bruin in samenwerking met investeringsmaatschappij Value Creation and Company (VC&C) en ABN AMRO.

on-ip levert Application Delivery Networking-diensten en Managed Hosting Services vanuit zijn business units WebSolutions en WideXS. De 60 medewerkers van ion-ip zorgen jaarlijks voor een omzet van meer dan 10 miljoen euro.

De business unit WebSolutions levert geavanceerde Application Delivery Networking-oplossingen, zodat applicaties veilig en snel toegankelijk zijn. Op verzoek van klanten als ABN AMRO, UPC, CSC, Achmea en Interpolis optimaliseert ion-ip business kritische applicaties. Het bedrijf werkt daarom samen met leveranciers als F5 Networks, Juniper, Nortel en Tumbleweed waarvan ion-ip Gold Certified Partner is.

WideXS levert vanuit zijn eigen datacenter in Amsterdam hostingoplossingen aan bedrijven, instellingen, overheden en consumenten. De diensten variëren van domeinnaamregistratie tot geavanceerde managed hosting-oplossingen voor bedrijfskritische websites, webapplicaties en andere e-business toepassingen. WideXS heeft daarnaast jarenlange ervaring op het gebied van Event Hosting voor vooraanstaande multinationals. WideXS heeft vanwege de groeiende vraag naar managed hostingdiensten onlangs een nieuw datacenter gebouwd, volgens de nieuwste technische en ´groene´ standaarden.

Met de buy-in onderstreept de nieuwe CEO, Willem-Jan Bruin zijn ambities als innovatieve ondernemer. Bruin was hiervoor binnen verschillende sales-, marketing- en managementfuncties verbonden aan BT(infonet), Verizon Business, Telecom Italia en KPN. Businesspartners van Bruin in deze transactie zijn VC&C als ondernemende investeerders en ABN AMRO als ondernemende bank.

Willem-Jan Bruin, CEO bij ion-ip: "Voor ons markeert deze overname de start van een nieuwe groeifase voor ion-ip. Hoog op de agenda voor de komende periode staat een verdere innovatie, professionalisatie en acquisitie ten behoeve van ion-ip's Application Delivery Networking- en Managed Hosting-activiteiten. Samen met VC&C wil ik de marktpositie van de beide bedrijven verder uitbouwen en versterken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2438423). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.