Managed hosting door True

ICT Automatisering: omzet stijgt, winst daalt

 

De omzet van ICT Automatisering over 2007 steeg met 9,4 procent tot 88,3 miljoen euro. In 2006 was dat nog 80,7 miljoen euro. De nettowinst daalde met 2,1 procent tot 6,1 miljoen euro.

De omzet bij ICT Embedded daalde met 6,5 procent naar 30,8 miljoen euro. Deze daling werd veroorzaakt door een lagere bezettingsgraad. De omzet van ICT Solutions nam met ruim 10 procent toe tot 46,4 miljoen euro. Deze omzettoename is de resultante van de acquisitie van Procos en de na het topjaar 2006 lagere omzet van de onderdelen RDS en InTraffic. De omzet van ICT Duitsland nam met ruim 82 procent toe. De omzettoename in Duitsland kan voor ongeveer driekwart worden verklaard door de acquisitie van LINEAS. De overige omzetstijging in Duitsland was autonoom. De omzet van ICT Consultancy steeg van 0,7 miljoen tot 1,9 miljoen euro.

De ontwikkelingen binnen de ICT Embedded divisie hebben een duidelijk stempel gedrukt op de resultaten van de ICT Groep. ICT Embedded werd geconfronteerd met een terugloop van de markt met name in Noord- en Oost-Nederland. Dankzij een gerichte aanpak trad er in de eerste maanden van het jaar een aanzienlijke verbetering van de bezettingsgraad op. Halverwege het jaar werd echter duidelijk dat het gerealiseerde herstel niet robuust genoeg was en verslechterde de bezettingsgraad opnieuw. De positieve ontwikkeling van de ICT Groep binnen de meeste andere branches werd hierdoor teniet gedaan.

Bram Schot, ceo van de ICT Groep licht de cijfers nader toe:"De activiteiten van ICT lieten over 2007 een gemengd beeld zien. Enerzijds werd de divisie Embedded in Noord- en Oost-Nederland geconfronteerd met flinke tegenwind wat resulteerde in tegenvallende resultaten. Aangezien wij niet verwachten dat de geconstateerde marktproblematiek in Noord- en Oost-Nederland in de toekomst substantieel zal verbeteren, heeft ICT besloten maatregelen te nemen. Zo is het kantoor in Groningen zich vanaf 1 januari 2008 meer gaan richten op Solutions activiteiten. Daarnaast wordt in 2008 de mogelijkheid onderzocht om met de kennis die is opgebouwd in de traditionele embedded markten andere markten te betreden. Anderzijds lieten de activiteiten van ICT Duitsland en ICT Solutions een positief beeld zien. ICT heeft op basis van de positieve ontwikkelingen bij ICT Duitsland besloten de groeiambities voor 2010 naar boven bij te stellen. Wij streven ernaar eind 2010 niet met 300 maar met 500 medewerkers actief te zijn in Duitsland. Voor 2008 verwacht ICT een toename van de omzet en de nettowinst."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2400376). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.