Managed hosting door True

Ingram zet zich schrap voor de storm

 

Ingram Micro's Europese president, Jay Forbes, zet zich schrap het komende jaar. De broadliner wil er alles aan doen om resellers uit het rood te houden. Hier zouden klappen kunnen vallen, bericht het Britse CRN.

Ondanks twee gezonde groei-jaren op rij is Forbes opvallend conservatief in zijn vooruitzichten voor de komende 12 maanden. Dat heeft te maken met het einde van product-lifecycles en een algemene zorg dat veel opkomende technologieën in het komende jaar gemeengoed zullen worden. Als je daar de Amerikaanse creditcrisis bij optelt zou het wel eens een stormachtig jaar worden voor het it-kanaal. "Ik heb de ervaring om ons door die stormen heen te loodsen", sust Forbes in het Britse CRN.

Risico's en kosten omlaag
Hij reageert op een lager dan verwachte anticipatie voor het komende kwartaal, veroorzaakt door "softe" condities in Europa en de VS. Volgens Forbes moet Ingram zich vooral indekken tegen slechte credit risico's en teveel productlijnen. Het is tijd om goed te kijken naar de kosten van distributie en de kosten van zakendoen met partners, meent Forbes. Dit kan betekenen dat er wat productgebieden die geen hoge marges opleveren worden afgesplitst. Virtualisatie en mobiliteit, enorme groeisegmenten, zijn de meest voor de hand liggende blijvers. In ieder geval belooft Forbes flink in de kostenposten te willen snijden.

Wat kan Ingram doen? 
Alastair Edwards, senior analist bij kanaalexpert Canalys, meent dat dit iets is wat alle distributeurs moeten doen om te kunnen overleven. Je moet een fatale deuk in de marges koste wat kost vermijden, meent hij en is benieuwd hoe Ingram de optimalisering van zijn leveringskanaal gaat realiseren. "Wat kan het nog doen? Ingram heeft een van de beste kredietmanagementsystemen. Nu dat transportkosten omhoog gaan zou het kunnen dat Ingram zijn centrale warenhuisbeleid opdoekt en locale warenhuizen in elk land gaat neerzetten."

Edwards voorspelt dat 2008 een jaar wordt om van slechte kredietrisico's af te komen. Partners zullen hard hun best moeten doen om bij Ingram te blijven, want Edwards verwacht dat Ingram partners zal lossen die te duur zijn om zaken mee te doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2380785). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.