Managed hosting door True

Innovatie is enige overlevingskans ICT-bedrijven

 

CeBIT

Westerse ict-ondernemingen moeten zich toeleggen op innovatie in plaats van kostenvoordelen, willen zij onder druk van de globalisering concurrerend blijven. Dat is de uitkomst van een Duitse studie naar bedrijfsstrategieën van ict-bedrijven in een aantal belangrijke markten.

Duitse onderzoekers stellen vast dat ict-ondernemers in hun land vooral moeten concurreren op innovatie, niet op prijs. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport van het Institut für Sozialwissenschaftliche Forschung (ISF) in München, dat op 8 maart tijdens de ict-beurs CeBIT in Hannover wordt gepresenteerd. Het rapport, met de naam ‘Projekt Export IT', bevat de uitkomsten van onderzoek uitgevoerd bij ict-ondernemingen in India, de Verenigde Staten, Oost-Europa en Duitsland.

De ISF-onderzoekers presenteren in het onderzoek nieuwe verdienmodellen in de internationale ict-sector, waarmee Duitse ondernemers hun kracht verder kunnen ontwikkelen, waardoor zij in het concurrentiegeweld uit lagelonenlanden kunnen overleven. Ook wijzen zij op de lessen die ict-bedrijven kunnen leren van Indiase concurrenten. Verder inventariseren zij de kansen en bedreigingen van het investeren in innovatie in Oost-Europa. Bovendien wijzen zij op de bijdrage van persoonlijke ontwikkelingsplannen en opleidingen voor het personeel aan de concurrentiekracht van het bedrijfsleven.

Presentatie

Het onderzoek ‘Projekt Export IT, dat werd uitgevoerd met geld van onder andere het Duitse ministerie van Onderwijs, SAP, Software AG en T-Systems, wordt gepresenteerd op zaterdag 8 maart 2008 van 10.00 tot 14.00 uur in het Convention Center (Zaal 3A) op de CeBIT in Hannover. Het programma sluit af met een paneldiscussie.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2376436). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.