Managed hosting door True

Yahoo! en Warner in gesprek

 

Yahoo! en Time Warner zouden opnieuw in gesprek met elkaar zijn om tegenwicht te bieden aan het overnamebod van Microsoft. Dat meldt The Wall Street Journal.

Volgens het artikel zou Yahoo! Time Warner's AOL willen overnemen in ruil voor een minderheidsbelang in Time Warner. De samenwerking zou 1 miljard dollar aan besparingen opleveren, omdat er nogal wat overlappingen zijn tussen AOL en Yahoo! Zo hebben beide bedrijven portals en berichtendiensten. Time Warner wil onderdelen van AOL toch al verkopen.

Behalve met Yahoo wordt ook nog altijd gepraat met News Corp, het mediabedrijf van Rupert Murdoch. Ook daar zou het gaan om een ruilhandeltje: een belang in News Corp in ruil voor het sociale netwerk MySpace.

Microsoft is echter niet van plan om de strijd op te geven. Alan Schwartz van Bear Steaens en investeringsbank Morgan Stanley zijn als adviseurs aangetrokken. Eventueel wordt een vijandig bod voorbereid, waarbij een alternatief bestuur voor Yahoo! moet worden benoemd. Of Microsoft zover zou willen gaan is echter onduidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2376150). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.