Managed hosting door True

CeBIT 2008: Ballmer kondigt vijfde revolutie aan

 

De it-industrie is aan zijn vijfde revolutie toe. Dat zei Microsoft topman Steve Ballmer maandag tijdens zijn openingsspeech op CeBIT in Hannover. Ballmer sprak er in gezelschap van de Duitse kanselier Merkel, de Franse president Sarkozy en de Duitse premier Wulf.

Ballmer beschreef hoe hij in de 28 jaar dat hij voor Microsoft werkte zeker vier revoluties had meegemaakt. "Elke zeven jaar zie je een volgende verschuiving."

Tijdens de eerste revolutie werd de personal computer een betaalbaar product voor iedereen. De tweede revolutie zag de komst van de grafische gebruikersomgeving. Vervolgens kwam internet opzetten, waarbij informatie gedeeld kon worden en computers rechtstreeks met elkaar communiceerden. De vierde revolutie was Web 2.0. Van statische informatie werd het internet een dynamisch platform voor het uitwisselen van informatie.

Handgebaar

"Als de zevenjaarlijkse cyclus aanhoudt, staan we nu aan de vooravond van de vijfde revolutie." Volgens Ballmer wordt die gekenmerkt door een aantal ontwikkelingen: kleinere apparaten die meer rekenkracht krijgen, onbeperkte opslagcapaciteit, draadloze breedbandnetwerken wereldwijd en natuurlijke gebruikersomgevingen. Ballmer: "Communiceren met computers zal gaan lijken op communiceren met mensen. We zullen het toetsenbord en de muis blijven gebruiken, maar in andere gevallen vertel je de computer wat je wilt, soms hoef je maar een handgebaar te maken."

"We leven nu nog in een wereld die nog erg gecompliceerd is. Probeer maar eens contacten en kalenderinformatie te synchroniseren. Dat gaat allemaal veranderen. Je hoeft niet meer te weten waar informatie staat. Je logt in, klikt en hebt directe toegang. Ik heb voor deze trip naar Hannover weinig aan mijn computer gehad. Mijn assistente moest alles regelen. Maar ik had graag tegen de computer gezegd: volgende week maandag ben ik in Hannover, regel mijn reis en boek een hotel."

Ballmer wees ook op sociale interactie op internet die het leven van jonge mensen drastisch zal veranderen. "Jonge mensen omarmen sociale netwerken als geen ander. Tieners en jonge twintigers hebben gemiddeld 53 vrienden. Daarvan hebben ze er twintig nog nooit in levende lijve ontmoet." En ook op dit punt zal de technologie zich verder ontwikkelen. Videovergaderen wordt natuurlijker, via 3D holografie verdwijnen afstanden.

In Hannover onthulde Ballmer ook dat er nog steeds gesprekken gaande zijn met Yahoo!. "Een groot aantal alternatieven (voor samenwerking) worden overwogen, maar ik wil en kan daarover niet in detail treden."

De CeBIT opent vandaag zijn deuren en sluit zondag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2372835). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.