Managed hosting door True

Dell ziet winst in vierde kwartaal afnemen

 

dell logo

Computerfabrikant Dell heeft het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op 1 februari 2008 afgesloten met 679 miljoen dollar nettowinst. Dit bedrag ligt 6 procent onder het niveau van het overeenkomstige kwartaal in boekjaar 2006 en is zelfs 11 procent minder dan in het afgelopen derde kwartaal werd verdiend.

Het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2008 (2 februari 2007 tot en met 1 februari 2008) is er voor Dell niet een om echt blij mee te zijn. De nettowinst laat het in deze periode ten opzichte van een jaar geleden behoorlijk afweten.

In het laatste kwartaal van boekjaar 2007 werd 726 miljoen dollar nettowinst geboekt. Nu komt Dell niet verder dan 679 miljoen dollar, ofwel 6 procent minder. Opvallend is ook dat het lafgelopen kwartaal ondanks de decembermaand het duidelijk moet afleggen tegen het kwartaal daarvoor. Toen lag de nettowinst met 766 miljoen dollar zelfs 11 procent hoger.

De winstdaling wordt door de computerfabrikant toegeschreven aan de reorganistaie die plaatsvindt, want de omzet laat wel goede cijfers zien. In het laatste kwartaal werd 15,9 miljard dollar omzet gerealiseerd, 10 procent meer dan in het vierde kwartaal, een jaar geleden (14,5 miljard dollar).

Wel goed jaar

De financiële resultaten over het hele boekjaar zien er voor de nettowinst aanzienlijk beter uit. 2008 werd afgesloten met een positief nettoresultaat van 2,95 miljard dollar, 14 procent meer dan de 2,58 miljard nettowinst die over 2007 werd geboekt. De omzet blijft hier echter weer wat achter, want de nu gerealiseerde omzet van 61,1 miljard dollar ligt maar 6 procent boven het niveau van boekjaar 2007.

De vorig jaar ingezette reorganisatie is nog niet afgerond en zal volgens het management ook zijn beslag leggen op de resultaten van het lopende boekjaar. Het waarschuwt daarmee voor tegenvallende cijfers in de komende kwartalen. Ook ziet het management dat de onderneming meer in moet zetten op nieuwe markten. Dell doet het goed in Brazilië, Rusland, India en China, terwijl de thuismarkt het laat afweten..

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2369399). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.