Managed hosting door True

Tele Atlas maakt voor het eerst winst

 

De maker van digitale wegenkaarten Tele Atlas heeft in 2007 voor het eerst in zijn geschiedenis (jaar)winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op 24,4 miljoen euro, tegen een verlies van 19 miljoen in 2006.

Tele Atlas kon profiteren van de toegenomen populariteit van gps-systemen. In het vierde kwartaal kwam de nettowinst uit op 35,9 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder 5,4 miljoen euro. De kwartaalomzet steeg van 82,8 miljoen euro tot 96,9 miljoen euro. Het bedrijf verwacht dat de omzet in 2008 naar 375 tot 385 miljoen euro groeit.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat Tele Atlas jaarcijfers publiceert. Als de Europese Commissie akkoord gaat, dan komt het bedrijf nog voor de zomer in handen van TomTom. Deze producent van navigatiesystemen heeft een door het bestuur van Tele Atlas gesteund bod van 2,9 miljard euro uitgebracht. TomTom bezit intussen ongeveer 30 procent van de aandelen van Tele Atlas.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2367979). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.