Managed hosting door True

TomTom boekt hoogste winst sinds oprichting

 

TomTom, producent van navigatiesystemen, heeft de hoogste winst geboekt sinds de oprichting van het bedrijf in 1991. Het bedrijf verkocht in 2007 meer dan tweemaal zoveel producten als in 2006. De nettowinst groeide in die periode met 43 procent, naar 317 miljoen euro.

Producent van navigatiesystemen TomTom heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf ziet over 2007 de nettowinst met 43 procent stijgen naar 317 miljoen euro. De omzet is met 27 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder en komt uit op 1,74 miljard euro.

TomTom heeft het afgelopen jaar 9,6 miljoen apparaten verkocht. De groei van 104 procent betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2006. De nettowinst in het vierde kwartaal van het boekjaar 2007 komt uit op 107 miljoen euro. Dat is boven verwachting van analisten. Zij raamden de omzet in dat kwartaal op 103 miljoen euro.

Omzet

De omzet in het vierde kwartaal van het boekjaar 2007, 634 miljoen euro, ligt iets lager dan de door analisten verwachte 655 miljoen euro. Het bedrijf verwacht dat de omzet het komende jaar zal uitkomen op 2 tot 2,2 miljard euro.

TomTom werd in 1991 opgericht als applicatieontwikkelaar voor handcomputers onder de naam Palmtop. Sinds 2001 richt het bedrijf onder de nieuwe naam TomTom volledig op mobiele navigatiesystemen. Eind 2007 deed het bedrijf een succesvol bod op Tele Atlas, een voor TomTom belangrijke leverancier van digitale kaarten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2358765). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.