Managed hosting door True

Atos Origin boekt weer winst

 

Atos Origin boekte over 2007 een nettowinst van 48 miljoen euro. Ook de omzet steeg naar 5,86 miljard euro, een stijging van 8,5 procent. Aandeelhouders krijgen voor het eerst sinds de beursgang in 1995 dividend uitgekeerd.

Ict-dienstverlener Atos Origin heeft over 2007 een nettoresultaat geboekt van 48 miljoen euro. Dat maakte het Frans-Nederlandse bedrijf bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. In 2006 leed het bedrijf nog een groot verlies van 264 miljoen euro wegens afschrijvingen op bezittingen in Italië en Groot-Brittannië.

Ook de omzet steeg het afgelopen jaar, met 8,5 procent naar 5,86 miljard euro. De operationele winst steeg met 10 procent naar 272 miljoen euro en overtreft de verwachtingen van analisten.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte het bedrijf ook bekend dat het voor het eerst sinds de beursgang in 1995 dividend uitkeert. Aandeelhouders krijgen 40 eurocent per aandeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2350252). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.