Managed hosting door True

Sun versterkt positie op de virtualisatiemarkt

 

Sun Microsystems versterkt zijn positie op de virtualisatiemarkt met de overname van het Duitse Innotek, aanbieder van open source virtualisatiesoftware. Met Innotek's VirtualBox software wordt Sun's xVM-platform verder uitgebreid naar de desktop.

Sun neemt de Duitse leverancier van open-source virtualisatiesoftware Innotek over. Met de VirtualBox-software van Innotek wordt Sun's xVM-platform verder uitgebreid naar de desktop. Ontwikkelaars moeten efficiënter applicaties kunnen bouwen, testen en gebruiken op meerdere besturingssystemen.  

Innotek's open source product VirtualBox heeft zich, met meer dan vier miljoen downloads sinds januari 2007, gevestigd als een van de vooraanstaande ontwikkelplatforms voor desktopvirtualisatie. Met VirtualBox is het mogelijk op desktops of laptops meerdere besturingssystemen, zoals Windows, Linux, Mac of Solaris, naast elkaar te gebruiken. Met een enkele muisklik kan worden gewisseld tussen de besturingssystemen. Softwareontwikkelaars moeten zo eenvoudiger uitgebreide applicaties voor verschillende platforms bouwen en testen.

Sneller ontwikkelen

Sun noemt VertualBox de perfecte aanvulling op de eerder aangekondigde Sun xVM Server. Rich Green, executive vice president van Sun Software: "Daar waar Sun xVM Server is ontworpen dynamische ict te brengen in het hart van het datacenter, is VirtualBox ideaal voor elke laptop- of desktop-omgeving. Het sluit tevens perfect aan op Sun's andere producten gericht op de ontwikkelaars, zoals GlassFish, OpenSolaris, OpenJDK en binnenkort MySQL, evenals veel andere open source-projecten. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel de nieuwste generatie applicaties ontwikkelen, testen en in gebruik nemen."

De overname van Innotek zal voor het eind van dit kwartaal worden afgerond. De overname wordt gedaan door aankoop van aandelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2349692). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.