Managed hosting door True

Dell start PartnerDirect programma in Nederland

 

Dell start het PartnerDirect programma in Europa, waaronder ook Nederland.

PartnerDirect is Dell's wereldwijde programma dat gebaseerd is op feedback van klanten en als doel heeft om de relatie met de channel partners te versterken. Het programma biedt klanten meer keus en flexibiliteit bij hun investering in Dell Solutions, zo zegt Dell.
Vanaf heden kunnen solution providers zich registreren bij PartnerDirect waarmee ze toegang krijgen tot de Dell partner website, gezamenlijke marketing initiatieven en specifieke sales- en klantensupport. Met sales teams door heel Europa zegt Dell nauw samen te werken met solution providers om zo tegemoet te komen aan eisen van de markt op het gebied van producten, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld software integratie en outsourcing.


PartnerDirect heeft volgens Dell als doel partners te helpen profiteren van Dell's expertise en supply chain capaciteiten. Partners kunnen volgens de leverancier hun voordeel doen met Dell's business model en grotere efficiency bereiken, hogere winsten en de mogelijkheid om de laatste technologie te kunnen bieden aan klanten. Hierbij kan gedacht worden aan het build-to-order systeem, CFI (‘custom factory integration', op maat gemaakt in de fabriek) en premium online mogelijkheden. Het is een eenvoudig programma dat is ontworpen om toegevoegde waarde te belonen, niet volume. Bovendien heeft het als doel om de administratieve rompslomp van partners te verminderen en hen in staat te stellen het maximale te halen uit gezamenlijke zakelijke initiatieven. Om conflicten met het kanaal te voorkomen worden afspraken geregistreerd.
"Het zijn spannende tijden voor Dell - we maken snel progressie met onze channel strategie, het versterken van onze relatie met partners en uiteindelijk met onze klanten," aldus Josh Claman, vice president en general manager, Dell Channels EMEA. "In de afgelopen maanden hebben we gesproken met honderden partners en de feedback die we van hen kregen is van onschatbare waarde gebleken. Dell heeft meer dan 30.000 wereldwijde partners die gezamenlijk ongeveer 9 miljard dollar hebben gegenereerd in Dell's inkomsten van alleen al het afgelopen jaar. Ons doel is om onze ‘partner business' sneller te laten groeien dan het bedrijfsgemiddelde en enkele duizenden partners te certificeren die investeren in oplossingen die overeenkomen met Dell's strategische prioriteiten."

PartnerDirect biedt twee opties: Registered Partner and Certified Partner. De Registered Partner is voor solution providers die technologie van Dell implementeren, en daarmee zakelijke problemen voor gezamenlijke klanten oplossen. Het biedt basisvoordelen, inclusief het logogebruik; toegang tot Dell's partner website voor online bestellen, marketing materialen, whitepapers en financieringsmogelijkheden.
De Certified Partner biedt een hoger niveau van partnerschap voor solution providers die hun relatie met Dell verder willen ontwikkelen. Naast de voordelen van Registered Partner hebben Certified Partners toegang tot demonstratie exemplaren, field-based account management, uitgebreide financieringsmogelijkheden, deal registratie, event support, incentive-based co-marketing budgetten en support. Bijvoorbeeld tot Channel marketing manager, een toegang tot Dell channel marketing managers voor assistentie als het gaat om het ontwikkelen van marketingplannen, met de garantie dat de boodschappen en de positionering in lijn zijn met Dell's corporate campagnes en product strategieën.


Beide partner opties bieden vele mogelijkheden tot gezamenlijke marketing, aldus Dell.  Met online product verkooptraining biedt Dell het kanaal verkoopgerelateerde online training voor medewerkers van solutions providers. Verder met product en verkoop ‘webinars', zoals toegang tot het Partner Advisory Council forum; een evenement exclusief voor genodigden waarbij het management van Certified Partners in contact wordt gebracht met Dell. Op deze forums kunnen deelnemers ervaring opdoen met producten van Dell en reageren op de marktstrategie. Zodra solution partners zich ingeschreven hebben als Registered of Certified Partner kunnen ze gebruik maken van het PartnerDirect logo. De standaard Dell materialen zoals productspecificatie sheets zijn gratis te downloaden vanaf de partner portal.
Dell test technologie is beschikbaar voor bevoegde Registered en Certified Partners in het kader van demonstraties voor klanten of het testen van functionaliteiten. De portal www.dell.nl/partner is nu beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2345355). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.