Managed hosting door True

"Yahoo! beslist over toekomst"

 

Yahoo! zou volgens de website TechCrunch mogelijk vrijdag 8 februari al een principebesluit nemen over het bod van Microsoft. Dit nadat aandeelhouder Softbank uit Japan zou hebben afgezien van een tegenbod.

Softbank heeft een belang van 41 procent in Yahoo! Japan, maar is niet van plan om zijn aandeel te verkopen, ook niet als Microsoft de portal zou overnemen. Yahoo! heeft een sterke positie op de Japanse markt en verzorgt er ook de activiteiten voor de veilingsite eBay.

Externe adviseurs hebben Yahoo! aangeraden om met Microsoft in zee te gaan. De enige andere optie, naast zelfstandigheid, is een samenwerking met Google. Google heeft afgelopen week toenadering gezocht.

Binnen Yahoo! is echter veel verzet tegen de overname door Microsoft, niet in de laatste plaats omdat wordt gevreesd dat uiteindelijk een op de drie werknemers mag vertrekken.

Microsoft bood vorige week 44,6 miljard dollar voor het internetbedrijf. In een e-mail aan zijn personeel schreef topman en mede-oprichter Jerry Yang enkele dagen terug dat de bedrijfsleiding nog geen besluit heeft genomen over het bod. Volgens de L.A. Times wordt Yahoo! geadviseerd door investeringsbanken Goldman, Sachs & Co. en Lehman Bros.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2340191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.