Managed hosting door True

SNE en Quantum samen in de-duplicatie

 

SNE, distributeur van DataManagement-concepten, gaat zich samen met Quantum toeleggen op concepten rondom de-duplicatie van data voor een efficiëntere inrichting van informatiearchitecturen.

Centraal in de samenwerking staat de Quantum DXi, de Virtual Tape Library-oplossing (VTL) met de-duplicatie en replicatie van Quantum.

Met de groei van de ongecontroleerde datastromen binnen organisaties neemt het belang toe om bestanden op zo min mogelijk plekken binnen een organisatie op te slaan. Door de-duplicatie, ook wel ‘ontdubbeling', toe te passen kan in veel gevallen de benodigde opslagcapaciteit worden teruggedrongen met een factor 15 of zelfs meer. Zo wordt het mogelijk om 15TB weg te schrijven op een 1TB schijfoplossing. De Quantum DXi bevat data de-duplicatie en compressietechnologie om de beschikbare opslagcapaciteit efficiënter te gebruiken. Hierdoor wordt tevens de databeschikbaarheid vergroot.

Veel producten die over een de-duplicatie techniek beschikken doen dat op bestandsniveau. Wanneer binnen een bestand iets wordt gewijzigd, dan wordt dit gezien als een nieuw bestand. Er is dan extra diskruimte vereist ter grootte van het gehele bestand. De Quantum DXi doet de-duplicatie op block-niveau, waardoor automatisch alleen de wijzigingen binnen een bestand worden opgeslagen. Met de optionele ‘Optyon'-hardwarecompressie, kan opgeslagen data met een additionele factor anderhalf tot twee keer worden gecomprimeerd, gebruikmakend van conventionele compressiemethoden. Hierdoor kan nog effectiever gebruik worden gemaakt van de opslagcapaciteit.

Recentelijk heeft Quantum de Benelux-organisatie uitgebreid om in de regio de brede propositie met archiving-, restore- en backup-oplossingen beter voor het voetlicht te krijgen. Dit zal voor een belangrijk deel gebeuren in samenwerking met SNE, vertelt Sape Winterberg, de nieuwe Regional Sales Manager voor Nederland bij Quantum. "SNE beweegt zich in de markt als conceptdistributeur; ze kijken verder dan alleen het product. Ook hebben ze het juiste kanaal om onze positie in deze markt te versterken."

Marcel Martens, Business Development Manager bij SNE, is zeer te spreken over het aanhalen van de banden met Quantum. "Ze onderscheiden zich in de markt met hun de-duplicatie appliance. Quantum heeft de nodige investeringen gedaan in kennis en personeel en ik ben ervan overtuigd dat dat zich zal uitbetalen. We zullen de komende maanden nieuwe concept solutions gaan bouwen op het Quantum-portfolio en die gezamenlijk naar de markt brengen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2327143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.