Managed hosting door True

Omzet- en winst bij VMware

 

EMC-dochter en virtualisatiespecialist VMware heeft een opmerkelijk sterk jaar achter de rug. Maar een toekomstige groei van 50 procent per kwartaal kan de beleggers toch niet enthousiast maken.

Het aandeel van VMware daalde ongeveer een kwart in waarde. Het bewijst dat de beurs een eigen logica volgt, want de resultaten, noch de voorspellingen van VMware kunnen bezwaarlijk zwak worden genoemd.

Het bedrijf groeide qua omzet met 88 procent in vergelijking met 2006 en klokt nu af op 1,33 miljard dollar. De operationele winst verdubbelde bijna van 121 miljoen dollar tot 235 miljoen dollar. De nettowinst piekte ook: 218 miljoen euro tegenover 86 miljoen euro in 2006. Het bedrijf heeft vandaag ruim 5000 werknemers en meer dan 100.000 klanten.

De negatieve reacties van de beleggers volgen na de voorspelling van VMware dat het de komende kwartalen 'slechts' met 50 procent per kwartaal zal groeien. Bovendien wijzen analisten op de groeiende concurrentie van onder meer Microsoft en Citrix.

VMware nam vorige week nog applicatievirtualisatiebedrijf Thinstall en dienstenleverancier Foedus over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2327092). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.